Vilka är vi?

Tomatis Nordiska AB

Tomatis Nordiska AB tar emot både barn och vuxna. Barnen utreds av en Tomatiskonsult som är legitimerad psykolog. De vuxna utreds av en Tomatiskonsult som är beteendevetare.

Lite historik

Tomatismetoden utvecklades av den franske öronläkaren Alfred Tomatis (1920-2002). Han skapade från början en träningsmetod för att förbättra röstkvalitet – som är direkt beroende av lyssningskvalitet. I det arbetet upptäckte han att denna lyssningsträning också hade goda effekter på koncentration, sömn och andra funktioner som är beroende av hjärnans sorteringsförmåga.

Tomatis Nordiska AB grundades 1998 av Maria Lundqvist som tog Tomatismetoden till Sverige efter att ha sett vad metoden gjorde för hennes eget barn. Flera psykologer, en röstpedagog och en läkare utbildade sig i Paris till Tomatiskonsulter och verksamheten startade i Helenelunds Centrum i Sollentuna. På den tiden var träningen mer eller mindre beroende av att klienten kom till centret i Sollentuna.

Med den digitala utvecklingen blev utrustningen mobil. All den avancerade teknologin ryms numera i en utrustning som får plats i en kameraväska. Tomatis Nordiska arbetar idag uteslutande med mobil utrustning. Många klienter reser till Stockholm för utredning men vanligen kan utrustningen sedan postas fram och tillbaka (om inte Tomatiskonsulten och klienten kommer överens om att göra uppföljande lyssningstester).

Internationellt

Tomatis Nordiska AB arbetar på licens från Tomatis Developpement, ett företag som grundades av metodens upphovsman, Alfred Tomatis i Paris men som numera är baserat i Luxemburg.

Läs mera på www.tomatis.com